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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  25/11/1997
Data da última atualização:  03/10/2016
Autoria:  ABI SAAB, S.; SLEIMAN, F. T.; NASSAR, K. H.; CHEMALY, I.; EL-SKAFF, R.
Título:  Implications of high and low protein levels on puberty and sexual maturity of growing male goat kids.
Ano de publicação:  1997
Fonte/Imprenta:  Small Ruminant Research, v. 25, n. 1, p. 17-22, 1997.
DOI:  10.1016/S0921-4488(96)00972-8
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: Baladi male goat kids (n = 16) were divided at 28 days of age into two groups to study the effect of feeding two protein levels in the concentrate on performance, puberty and fertility. The kids were allowed equal amounts of feed with concentrates providing either 18 (high) or 12% (low/control) CP, and 3120 versus 2980 kcal kg?1 of DE on DM basis, respectively. The observed changes in BW (18.2 versus 17.1 kg), heart girth (59 versus 59 cm), body length (48.5 versus 45.8 cm) height (55.0 versus 53.3 cm), testicular measurements i.e. volume (62.8 versus 54.0 ml) and circumference (12.5 versus 11.3 cm), and prepucial (2.0 versus 1.5 units) and urethral process (2.6 versus 1.8 units) scores, were not significantly different (P > 0.05) among the protein concentrates during the prepubertal period until 105 days. Puberty was achieved at an earlier (P < 0.05) age (± SE), (22 ± 0.88 versus 31 ± 2.50 weeks) and BW (23.8 ± 0.24 versus 20.9 ± 0.24 kg) on the high protein concentrate leading to higher (P < 0.05) testicular measurements, prepucial and urethral scores. At 22 weeks of age, semen volume, and sperm viability and concentration as indicators of fertility were higher (P < 0.05) (0.5 versus 0.0 ml; 30.0 versus 0.0% and 0.29 versus 0.0 cells × 109, respectively) on the high protein diet. This spermiogram remained significantly higher (P < 0.05) at 31 weeks (1.2 versus 0.6 ml, 85 versus 53% and 1.88 versus 0.98 cells × 109, respectively), on the high protein ration. It is... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Puberdade.
Thesagro:  Caprino; Crescimento; Fertilidade.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPC3950 - 1ADDAP - --1997.00000
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Solos.
Data corrente:  08/10/2020
Data da última atualização:  08/10/2020
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  LAFORET, M. R. C.; MACEDO, J. R. de; NASCIMENTO, P. P.; JESUS, I. R. D. de.
Afiliação:  MARIA REGINA CAPDEVILLE LAFORET, CNPS; JOSE RONALDO DE MACEDO, CNPS; PETULA PONCIANO NASCIMENTO, CNPS; IGOR ROSA DIAS DE JESUS, CNPS.
Título:  O uso de marcas na agricultura: Tomatec® tomate em cultivo sustentável.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  In: VIEIRA, A. C. P.; BRUCH, K. L.; LOCATELLI, L. (org.). Propriedade intelectual, desenvolvimento e inovação: desafios para o futuro. Ponta Grossa: Aya, 2020. p. 65-82.
DOI:  http://doi.org/10.47573/aya.88580.2.1.65-82
Idioma:  Português
Conteúdo:  Este artigo tem objetivo tratar da trajetória do Tomatec®, tecnologia gerada pela Embrapa, adotada pela cadeia de produção do tomate e reconhecida como inovação sustentável por consumidores. Da pesquisa à inovação, serão abordados os inputs técnico-científicos que foram utilizados na formulação de soluções para atendimento das demandas do segmento produtivo e do mercado. Também será tematizada a opção pelo registro e uso da marca com o objetivo de viabilizar a distribuição e distinção do sistema e, ainda, os desafios atuais da construção do conceito Tomatec®, que une tecnologia ao meio ambiente, com a participação de agricultores e consumidores.
Thesagro:  Agricultura Sustentável; Inovação; Sistema de Cultivo; Tomate.
Thesaurus NAL:  Cropping systems; Innovation adoption; Sustainable agriculture; Tomatoes.
Categoria do assunto:  P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/216509/1/O-uso-de-marcas-na-agricultura-Tomatec-2020.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Solos (CNPS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPS20532 - 1UPCPL - DD
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